3 bra laddboxar för att ladda din Tesla hemma

By admin

Tesla har tillverkat många populära nollutstläppsbilar, det vill säga elbilar. Av den anledningen ger vi dig här 3 bra exempel på elbilsladdare, som även kallas laddboxar, som passar särskilt bra för elbilar från Tesla.

3 perfekta laddboxar för din Tesla

  1. Tesla Wall Connector
  2. Zaptec Go
  3. Charge Amps Aura

Nedan berättar vi om de laddboxar vi precis nämnt i mer detalj.

1. Tesla Wall Connector

Tesla Wall Connector är en snygg laddningsbox som faktiskt är ganska prispressad. Som snabbast kan du ladda din Tesla med el som ger en räckvidd på strax över 7 mil per laddningstimme. Att ha samma märke på laddboxen som på bilen är det många som vill ha, men är det rätt väg att gå?

Ibland blir vårt svar på den frågan. Om du alltid kommer ha bilar från Tesla och tänker bo kvar i din bostad länge är ofta en Tesla Wall Connector ett smart val. Men nackdelar finns samtidigt.

Bland annat kan du bara ladda en elbil åt gången med en Tesla Wall Connector, och vissa molnfunktioner och stöd för wifi blir man idag utan. Det kan också bli kompabilitetsproblem om du byter bil via exempelvis ett leasingprogram såsom iMove, och skaffar en bil som inte kommer från Teslas fabriker. 

Det är därför i många fall en bra idé att jämföra laddboxar som är bäst i test på en webbsida som jämför laddboxar och skriver recensioner om dem.

2. Zaptec Go

Zaptec Go är en laddbox som passar alla elbilar, inklusive elbilar från Tesla förstås. Denna laddbox är tillverkad i Norge, har stöd för wifi och har en av de bästa apparna som finns för laddboxar.

Om du jämför denna med Teslas laddbox har du här fler valmöjligheter när det kommer till färgalternativen. 6 olika färger finns tillgängliga, till skillnad från Teslas laddbox som kommer i 4 olika färger.

Zaptec Go har också en mindre storlek än Teslas egen laddare, vilket passar bra för alla med begränsat utrymme för sin laddboxinstallation.

3. Charge Amps Aura

Denna laddbox har dubbla uttag vilket gör den ideal för dig som har mer än en elbil i hemmet. Toppeffekten är också två gånger 22kW, vilket ger dig en snabb laddningshastighet för såväl din Tesla som alla andra elbilar (med stöd för 22kW-laddning).

Denna modell av laddningsbox är alltså framtidssäkrad. Dels då du kan ladda flera elbilar samtidigt, och dels då toppeffekten är dagens högsta bland de laddningsboxar som tillverkas för konsumenter. 

Kan jag ladda andra bilar med Tesla Wall Charger?

Ja, du kan ladda andra bilar än Teslas egna med Tesla Wall Charger. En del Tesla Wall Charger-enheter kan vara låsta mot Teslas egna bilar, men det är ovanligt och det är enkelt att ”låsa upp” laddningsboxen så den funkar med elbilar från alla bilmärken. 

Varför köper många Tesla Wall Charger?

Sannolikt beror det på att Tesla Wall Charger är av samma märke som bilen om man har en Tesla. Men värt att veta är att det finns fler laddboxar som passar med bilar från Tesla som både är billigare och mer funktionsrika än Teslas egna laddare. 

Hur lång tid tar det att ladda en Tesla?

Generellt tar det mellan 1 timme och 4 timmar att ladda en Tesla från 0 % till 100 %. Det går snabbast att ladda sin Tesla via en Supercharger, och som längst tid tar det att ladda som Tesla med en laddningsbox som inte är modern och har en låg maxeffekt. 

Lämna en kommentar