Billigaste tjänstebilen 2022 – 5 bra alternativ!

By admin

Det är populärt att skaffa tjänstebil, men vilken är den billigaste tjänstebilen som fortfarande är kul och säker att köra? Vi ger dig ett tydligt svar på den frågan i den här artikeln, där vi presenterar 5 perfekta tjänstebilar som inte kostar mycket pengar. 

De 5 billigaste tjänstebilarna just nu

  1. Renault Clio, som kostar cirka 2 000 kr/mån.
  2. Renault Zoe, som kostar cirka 2 700 kr/mån.
  3. Hyundai i10, som kostar cirka 2 000 kr/mån.
  4. Ford Fiesta, som kostar från cirka 2 300 kr/mån.
  5. Skoda Scala Style, som kostar cirka 2 700 kr/mån.

Nedan pratar vi mer om de billiga leasingbilar som precis nämnts i större detalj.

1. Renault Clio – en billig småbil

vit-Renault-Clio-från2021

Renault Clio är en av Sveriges mest prispressade leasingbilar. För 1 995 kr per månad kan du leasa en bra småbil med många extrafunktioner som automatisk panikbroms, LED-lampor och snygga 16-tumsfälgar. Denna bil är faktiskt fullt tillräcklig i sin grundversion, men du kan välja att lägga till ytterligare funktioner om du vill.

Läs mer: Så fungerar Bonus Malus

Parkeringssensor bak kostar exempelvis cirka 75 kr/mån, och om du vill ha vinterhjul med dubb kostar det cirka 300 kr/mån. Oavsett vad du lägger till så förblir Renault Clio en mycket billig leasingbil.

2. Renault Zoe – en billig elbil

Renault Zoe

Renault Zoe kostar från 2 690 kr/mån, vilket är mycket billigt om du tänker på att det är en elbil med nollutsläpp vi pratar om. Den maximala räckvidden ligger på strax under 38 mil på sommaren, och ungefär 24 mil på vintern. Det är inte lika bra jämfört med exempelvis en Tesla 6 som har en maximal räckvidd på cirka 56 mil, men vad gör det?

För det du betalar för en Tesla 6 kan du nämligen leasa nästan 3 Renault Zoe-elbilar. Men vad får du för pengarna då om du satsar på en Renault Zoe?

Ganska mycket faktiskt. Trafikskyltsavläsning, ett smart ECO-läge och en eluppvärmd ratt inkluderas som standard. Detsamma gäller för dubbdäck på aluminiumfälgar, som kostar extra om du i stället väljer att leasa en Renault Clio. Det enda vi har att klaga på är att du måste betala 29 kr/mån för gummimattor, vilket är lite snålt då det brukar inkluderas redan från start.

3. Hyundai i10 – Hyundais billigaste leasingbil

babyblå-Hyundai-i10

Hyundai i10 är den billigaste bilen som du kan leasa hos Hyundai. För från 1 995 kr/mån får du en kompakt bil med bra utrustning och en 1.0-litersmotor på 67 hk. Det är knappast något sportigt vrålåk vi pratar om, men samtidigt betalar du inte för det heller. 

Denna minsting från Hyundai passar perfekt som stadsbil, så även pendlingsbil då den har en låg bensinförbrukning på cirka 0,5 liter per mil. Det faktum att ett avancerat infotainmentsystem inkluderas från start är tacksamt, men notera att du inte kan uppgradera till en mer effektfull motor. 

Om du vill det ska gå bättre undan än så här måste du leasa en mer påkostad bil från Hyundai, som till exempel en i30 på 130 hk. Men då landar du på en månadskostnad på omkring 3 000 kronor, vilket medför att den bilen är lite för påkostad för att få vara med i den här artikeln.

4. Ford Fiesta – en pigg minsting

vit-ford-fiesta-bil

Ford Fiesta är den minsta bilen i Ford-flottan, så även den billigaste när det kommer till leasing. För 1 995 kr/mån får du en relativt pigg Fiesta med en 1.0-liters turbomotor på 100 hk. Utöver det inkluderas ett infotainment-system med stor och högupplöst pekskärm, så även vägskyltsskanning och autobroms med fotgängarskydd.

Du får även en parkeringssensor bak utan att behöva betala 75 kr extra, vilket är det som gäller om du i stället leasar den Renault Clio. Närmare bestämt inkluderas allt viktigt från start, så att leasa en Ford Fiesta är ett mycket bra val.

5. Skoda Scala Style – en pigg minsting

bla-Skoda-Scala-Style

Skoda Scala Style kostar dig 2 695 kr/mån i sitt grundutförande, vilket är ett bra pris med tanke på allt du får ta del av. Som standard inkluderas en 1.0-liters TSI-motor, som i sin tur drar cirka 0,5 liter bränsle per mil. Då det är en stor Skoda-kombi vi snackar om är cirka 2 700 kronor/mån inte mycket pengar, men tänk på att bilen är ganska sparsmakad i sitt grundutförande.

Om du vill ha backkamera och ett infotainmentsystem kostar det cirka 400 kronor i månaden. Det medför att du måste snåla in på extrautrustningen för att denna bil ska kunna klassas som en av Sveriges bästa och billigaste tjänstebilar.

Läs mer: Topp 4 tjänstebilar under 7,5 basbelopp år 2022