Care by Volvo

Hitta all information om Care by Volvo, och få åsikter från ett opartiskt perspektiv.

Care-by-volvo-hemsida

Så fungerar Care by Volvo

Att prenumerera på en ny Volvo med Care by Volvo-programmet är en bra idé, säger de på Volvocars.com.

Men är det verkligen förmånligt att teckna sig för det programmet, jämfört med att finansiellt leasa en bil eller prenumerera på en bil via Schysst?

I den här artikeln får du alla svar, som bland annat inkluderar vad Care by Volvo-programmet är, hur det fungerar och hur det står sig mot konkurrenternas erbjudanden.

Vad är Care by Volvo?

Care by Volvo är ett prenumerationsprogram där du får köra med en ny bil från Volvo, mot en fast månadskostnad. Du beställer helt enkelt en ny bil på Volvos webbsida, utan att behöva prata med någon handläggare eller skriva under en massa pappersavtal.

Vad kostar ett Care by Volvo-abonnemang?

Ett abonnemang för Care by Volvo kostar i regel mellan cirka 3 000 och 10 000 kronor per månad. Det pris du betalar beror främst på vilken bil du väljer, och som tumregel är elbilar och större kombi-bilar dyrare än de småbilar som inkluderas i Care by Volvo-programmet.

6 bilar som du kan välja på

 1. Volvo C40, som kostar cirka 8 000 kr/mån.
 2. Volvo XC40, som kostar cirka 4 500 kr/mån.
 3. Volvo XC 60, som kostar cirka 6 500 kr/mån.
 4. Volvo XC 90, som kostar cirka 9 500 kr/mån.
 5. Volvo V60, som kostar cirka 6 000 kr/mån.
 6. Volvo V90, som kostar cirka 6 500 kr/mån.

Notera att 1 000 körmil inkluderas årligen. Om du vill köra längre än så måste du betala ett mindre tillägg.

Vad inkluderas i abonnemanget?

Den månadsavgift du betalar täcker det mesta som rör driften. Du behöver själv stå för drivmedel, fordonsskatt, parkeringsavgifter, parkeringsböter och eventuell trängselskatt, men utöver det står Volvo får allt. Notera att du inte heller behöver betala någon handpenning eller kontantinsats.

Detta står Volvo för

4 steg för att teckna ett abonnemang med Care by Volvo

 1. Beställ din bil på webbsidan. Förutom bilmodell kan du även välja vilken extrautrustning du vill ha, samt vilken färg bilen ska ha.
 2. Fyll i dina personuppgifter och bekräfta beställningen. I samband med detta steg tar Volvo en kreditupplysning på dig, för att kontrollera din betalningsförmåga.
 3. Hämta bilen. Notera att Volvo kan ge dig en ersättningsbil om leveransen skulle dröja. En normal leveranstid ligger på cirka 5 till 6 månader.
 4. Kör iväg med din Volvo. Du kan när som helst säga upp ditt avtal, då det inte är någon bindningstid. Uppsägningstiden är dock som standard 3 månader.

Hur fungerar försäkringen i Care by Volvo-programmet?

En helförsäkring inkluderas som gäller för alla passagerare, och det står dig fritt att låna ut bilen till vem du vill, precis som om du själv ägt bilen. Du behöver med andra ord inte ta hänsyn till diverse begränsningar som är vanliga när du hyr en bil, som att bara den person som står på kontraktet får köra bilen.

3 fördelar med Care by Volvo

3 nackdelar med Care of Volvo

Rekommenderar vi Care of Volvo?

Vi rekommenderar Care of Volvo då det är en kompetent bildabonnemangs-tjänst med prisvärda bilar och bra villkor. Vi tror starkt på Volvos koncept, och menar att du gör ett bra val om du tecknar dig för en bil hos dem.

Svar på vanligt ställda frågor om Care of Volvo

 • Vad händer om jag inte blir nöjd?

  Alla Care of Volvo-abonnemang inkluderar en provperiod på 30 dagar, från det att du hämtar ut bilen. Om du känner att Care of Volvo inte passar dig kan du lämna tillbaka din bil när du vill under provperioden, men notera att du måste betala abonnemangsavgift för en månad.

 • Är alla Care of Volvo-bilar fabriksnya?

  Alla Volvo-bilar som inkluderas i Care of Volvo-programmet är helt nya från fabrik. Det medför att detta program skiljer sig från bilabonnemang från företag likt Schysst, där bilarna kan vara upp emot ett år gamla.

 • Kan jag byta bil?

  Du kan byta bil när du vill genom att du kontaktar Volvos kundcenter. Uppsägningstiden på 3 månader gäller dock alltid, så den måste du ta hänsyn till även om du byter din Volvo mot en annan modell.

 • Vilka tillbehör kan jag lägga till?

  Du kan lägga till en halvelektrisk dragkrok utan extra kostnad, men övriga tillbehör likt takbox medför att din månadsavgift blir högre. Notera även att du inte får installera permanenta tredjepartstillbehör på bilen, om inte Volvo först gett sitt godkännande.

 • Kan jag köpa loss bilen i ställer för att lämna tillbaka den?

  Nej, du kan inte köpa loss de bilar som inkluderas i Care of Volvo-programmet. Det är lite av en nackdel, då du i regel kan köpa loss leasingbilar som du fastnat för lite extra.

 • Måste jag betala fordonsskatt?

  Du måste betala fordonsskatt, men den är inte så hög och ligger i regel på mellan 30 och 1 000 kronor. XC40 P8 Pure Electric och XC60 T6 Plug-In Hybrid är två bilar som har en fordonsskatt som bara ligger på 30 kr/år.