De bästa tjänstebilarna 2022 – 5 bra exempel!

By admin

Det finns många bra tjänstebilar för under 7,5 basbelopp, men de ska vi inte prata om i den här artikeln. I denna artikel uppmärksammar vi i stället de bästa tjänstebilarna som får kosta betydligt mer än så.

5 bästa förmånsbilarna 2022

  1. Volvo V90, som kostar cirka 4 000 kr/mån.
  2. Volvo XC60, som kostar cirka 5 000 kr/mån.
  3. BMW X2 Drive E, som kostar från cirka 4 500 kr/mån.
  4. Tesla Model 3, som kostar från cirka 6 000 kr/mån.
  5. Tesla Model Y, som kostar från cirka 8 600 kr/mån.

Nedan pratar vi mer om de leasingbilar som precis nämnts i större detalj.

Volvo V90 – den bästa förmånsbilen i Sverige

För 3 995 kronor i månaden kan du leasa en Volvo V90 B4 Advanced Edition med såväl serviceavtal som moderna funktioner. I den V90 du kan leasa för detta pris inkluderas bland annat parkeringskamera, parkeringssensorer, nyckelfri start och elbaklucka. 

Volvo XC60 – en kraftfull tjänstebil från Volvo

Volvo XC60 kostar marginellt mer jämfört med Volvos V90-modeller, men för 4 995 kronor i månaden får du trots allt en mycket bra bil. I denna prisklass inkluderas ett toppmodernt infotainmentsystem med stöd för Googles röstassistent, så även 18-tumsfälgar och snygga svarta takrails.

Parkeringssensorer fram och bak, samt backkamera inkluderas också. Mer specifikt får du en bra och rymlig Volvo för ett bra pris om du väljer att teckna dig för en XC60, som är den bästa tjänstebilen som finns tillgänglig i SUV-format.

BMW X2 Drive E – en stark laddhybrid

Med BMW:s laddhybrid X2 Drive E för 4 490 kr/mån inkluderas ett navigationspaket, ett modernt infotainmentsystem med realtidsinformation om hur trafikläget ser ut samt en laddplatta där du kan ladda din telefon trådlöst. 

Notera att elmotorn hjälper bränslemotorn när det behövs, vid till exempel omkörningar. Det medför att denna bil är extremt pigg, och ett nöje att köra.

Tesla Model 3 – storsäljaren med bra räckvidd

Tesla Model 3 Standard Range är den mest sålda bilen i Teslas bilpark. För 5 995 kronor per månad får du en kvick Tesla som tar dig upp emot 45 mil på en och samma laddning. I denna modell inkluderas även snabbladdning, som laddar upp bilens batteri till en räckvidd på cirka 28 mil på 15 minuter. 

Bonus Malus är avdraget i det pris du betalar, och det mesta inkluderas i utrustningsväg likt nyckelfri start samt ett bra infotainmentsystem med en stor skärm på 15 tum. Det enda tillvalet är 19 tums-fälgar för 550 kr/mån, men det kan knappast räknas som en absolut nödvändighet.

Tesla Model Y – en värsting från Tesla

Med en Tesla Model Y Long Range kan du ta dig upp emot 51 mil utan att behöva ladda bilen. Månadskostnaden landar i detta fall på 8 600 kronor, vilket är betydligt mer jämfört med den prisnivå som gäller för Tesla Model 3. För de extra slantar du betalar för du förutom en bättre räckvidd även en mer lyxig interiör samt en något mer kraftfull motor. 

Tesla Model 3 tar dig från 0 till 100 km/h på 5,6 sekunder, medan det är 5 sekunder blankt som gäller för Tesla Model Y Long Range. Om den starkare motorn och den bättre räckvidden är värda en premie på cirka 2 600 kr/mån kan bara du avgöra.

Lämna en kommentar