iMove

iMove Bilabonnemang

Hitta all information om iMove, och få åsikter från ett opartiskt perspektiv.

iMove hemsida

Så fungerar iMove

Alla vill inte äga en bil, och vissa tycker att det är smidigare att prenumerera på eller leasa en bil. För alla som gillar elbilar och inte vill betala multum för en fabriksny elbil, är iMove ett bra alternativ.

I den här artikeln berättar vi hur iMove fungerar, och hur detta bilprenumerations-program skiljer sig från konkurrenter likt Care of Volvo och Schysst bilprenumeration.

Vad är iMove?

iMove är en prenumerationstjänst för elbilar där du i princip allt inkluderas mot en fast månadskostnad. Det finns många elbilar att välja på, och du kan byta elbil när du vill. Notera att bilar från iMove är något dyrare jämfört med likvärdiga prenumerationsprogram, men då elbilar kostar lite extra är det normalt.

Vad kostar iMove?

En elbil från iMove-programmet kostar i regel mellan cirka 4 000 och 11 000 kronor per månad. Det exakta pris du betalar beror främst på vilken elbil du väljer att prenumerera på, och som tumregel är större elbilar med större motoreffekt och batteri dyrare jämfört med mindre elbilar med lägre motoreffekt.

8 elbilar som du kan prenumerera på via iMove

 1. Skoda CITIGOe iV. En mindre elbil som kostar cirka 4 000 kronor per månad. Räckvidden ligger på cirka 25 mil.
 2. Tesla Model 6. En populär 5 sätes-elbil som har en räckvidd på cirka 45 mil. Månadskostnaden ligger på cirka 10 500 kr/mån.
 3. Volkswagen e-Up! En lite city-elbil med en räckvidd på cirka 25 mil. Månadskostnaden ligger på cirka 4 500 kr/mån.
 4. Volkswagen ID4. En stor elbil med en räckvidd på strax över 50 mil. Månadskostnaden ligger på cirka 9 000 kr/mån.
 5. Renault Zoe. En liten elbil med 3 säten och en räckvidd på cirka 40 mil. Månadskostnaden ligger på cirka 6 000 kr/mån.
 6. BMW i3 120Ah. En tuff liten elbil som har en räckvidd på cirka 35 mil. Månadskostnaden ligger på cirka 6 000 kr/mån.
 7. Polestar 2 – Long Range. En stor och påkostad elbil med en räckvidd på cirka 54 mil. Månadskostnaden ligger på cirka 10 490 kr.
 8. Tesla Model 3. En populär sedan med en räckvidd på cirka 45 mil. Månadskostnaden ligger på cirka 10 500 kr.

Det är inte du som äger bilen

Men det gör ingenting, då du när som helst kan lämna tillbaka den eller byta den mot en annan elbil. Många tycker att det är skönt att inte äga sin egen bil, främst då man slipper betala för värdeminskningen som i många fall ligger på upp emot tiotusentals kronor per månad.

Detta inkluderas i ett iMove-abonnemang

4 steg för att teckna ett abonnemang med Care by Volvo

 1. Beställ din bil på webbsidan. Förutom bilmodell kan du även välja vilken extrautrustning du vill ha, samt vilken färg bilen ska ha.
 2. Fyll i dina personuppgifter och bekräfta beställningen. I samband med detta steg tar Volvo en kreditupplysning på dig, för att kontrollera din betalningsförmåga.
 3. Hämta bilen. Notera att Volvo kan ge dig en ersättningsbil om leveransen skulle dröja. En normal leveranstid ligger på cirka 5 till 6 månader.
 4. Kör iväg med din Volvo. Du kan när som helst säga upp ditt avtal, då det inte är någon bindningstid. Uppsägningstiden är dock som standard 3 månader.

3 fördelar med iMove

3 nackdelar med iMove

Rekommenderar vi iMove?

Vi rekommenderar iMove, och detsamma gäller för de bilprenumeranter som är kunder hos dem. iMove har nämligen Skandinaviens mest nöjda bilprenumeranter, som gett dem 4,5 stjärnor av 5 möjliga. Vi hoppas innerligt att tillgängligheten ökar, så att iMove finns tillgängligt i fler städer än ”bara” Stockholm och Uppsala.

Svar på vanligt ställda frågor om iMove

 • Vad händer om jag inte blir nöjd?

  Alla Care of Volvo-abonnemang inkluderar en provperiod på 30 dagar, från det att du hämtar ut bilen. Om du känner att Care of Volvo inte passar dig kan du lämna tillbaka din bil när du vill under provperioden, men notera att du måste betala abonnemangsavgift för en månad.

 • Är alla Care of Volvo-bilar fabriksnya?

  Alla Volvo-bilar som inkluderas i Care of Volvo-programmet är helt nya från fabrik. Det medför att detta program skiljer sig från bilabonnemang från företag likt Schysst, där bilarna kan vara upp emot ett år gamla.

 • Kan jag byta bil?

  Du kan byta bil när du vill genom att du kontaktar Volvos kundcenter. Uppsägningstiden på 3 månader gäller dock alltid, så den måste du ta hänsyn till även om du byter din Volvo mot en annan modell.

 • Vilka tillbehör kan jag lägga till?

  Du kan lägga till en halvelektrisk dragkrok utan extra kostnad, men övriga tillbehör likt takbox medför att din månadsavgift blir högre. Notera även att du inte får installera permanenta tredjepartstillbehör på bilen, om inte Volvo först gett sitt godkännande.

 • Kan jag köpa loss bilen i ställer för att lämna tillbaka den?

  Nej, du kan inte köpa loss de bilar som inkluderas i Care of Volvo-programmet. Det är lite av en nackdel, då du i regel kan köpa loss leasingbilar som du fastnat för lite extra.

 • Måste jag betala fordonsskatt?

  Du måste betala fordonsskatt, men den är inte så hög och ligger i regel på mellan 30 och 1 000 kronor. XC40 P8 Pure Electric och XC60 T6 Plug-In Hybrid är två bilar som har en fordonsskatt som bara ligger på 30 kr/år.