LYNK & CO bilabonnemang

LYNK & CO bilabonnemang

Hitta all information om LYNK & CO bilabonnemang, och få åsikter från ett opartiskt perspektiv.

Så fungerar Lynk & Co

Det blir allt mer populärt att finansiera sin bil på nya sätt, i stället för att låna till sin bil eller betala för den kontant. Hos Lynk & Co kan du prenumerera på en bil mot en fast månadsavgift, och du kan till och med dela bilen med vänner och familj.

I den här artikeln förklarar vi först vad Lynk & Co är, och hur det fungerar. Därefter jämför vi Lynk & Co mot andra prenumerationsalternativ, som Care by Volvo och Schysst bilabonnemang.

Vad är Lynk & Co?

Lynk & Co är en bilprenumerationstjänst där det mesta inkluderas, som exempelvis nya vinter- och sommardäck, däckförvaring samt reparationer och service. Du kan om du vill betala ett fast månadspris, men du kan även välja att dagshyra en bil om du så önskar.

Vad kostar Lynk & Co?

En Lynk & Co-bil kostar 5 500 kronor per månad, men du kan även välja att hyra en Lynk & Co-bil per timme eller per dag. Du sparar mest pengar på att prenumerera på din bil genom att behålla den hela tiden, för att hyra en Lynk & Co-bil per timme kostar cirka 5 gånger så mycket sett till timpriset.

Notera att du kan sänka din månadskostnad för bilen genom att hyra ut den till andra Lynk & Co-medlemmar, men det är inget måste. Om du vill behålla bilen själv har du full rätt att göra så.

Vilken bil får du tillgång till?

Alla som hyr eller prenumererar på en bil via Lynk & Co får tillgång till en Lynk & Co 01. Den bilen påminner starkt om en Volvo XC40, och det är inte konstigt då den delar bottenplatta med den bilmodellen. Alla Lynk & Co 01-bilar är fullutrustade, men du kan själv välja färg på den.

Utöver det kan du själv välja om du vill betala extra för en dragkrok eller inte. Enligt externa recensioner är Lynk & Co 01 en ”perfekt bil för alla som inte bryr sig om bilar”. Med det menas att allt viktigt inkluderas från start, och att bilen är lyxig nog för att alla ska bli nöjda.

Mer specifikt känns Lynk & Co 01 som om du kör en av Volvos mest påkostade modeller. Kupéutrymmet är tilltaget såväl fram som bak, och infotainmentsystemet fungerar utmärkt och har en bra tyngd i såväl bas som diskant.

När det kommer till motorprestandan finns det inte heller någonting att klaga på. Du kan accelerera fort, och elmotorn går igång per automatik när du behöver lite extra motorkraft vid exempelvis en omkörning.

Lynk and Co 01
Lynk & Co 01

Vad inkluderas i abonnemanget?

Den månadsavgift du betalar täcker det mesta som rör driften. Du behöver själv stå för drivmedel, fordonsskatt, parkeringsavgifter, parkeringsböter och eventuell trängselskatt, men utöver det står Volvo får allt. Notera att du inte heller behöver betala någon handpenning eller kontantinsats.

Detta står Volvo för

Behöver man betala skatt om man hyr ut sin Lynk & Co 01?

Enligt de regler som Skatteverket tillämpar kan du bli tvungen att betala skatt om du tjänar mer än 37 500 kronor årligen på att hyra ut din bil via Lynk & Co. Men det är svårt att komma upp i de summorna, så risken för att du behöver betala moms på det du tjänar är mikroskopisk.

Notera att Skatteverket anser att du bedriver en näringsverksamhet, och därför behöver momsregistrera dig om du hyr ut bilen och tar del av en intäkt på över 37 500 kr inklusive moms per år.

Hur hyr man en Lynk & Co 01?

Det är smidigast att ladda ner Lynk & Co-appen, som finns för både iOS och Android. Du behöver också vara medlem hos Lynk & Co. Ett medlemskap kostar ingenting, men för att prenumerera på en bil eller att hyra en bil tillkommer förstås en avgift.

3 fördelar med Lynk & Co

3 nackdelar med Lynk & Co

Rekommenderar vi Lynk & Co?

Vi rekommenderar Lynk & Co, då det är en solid prenumerationstjänst för bilar som inkluderar allt man förväntar sig. Moderna appar, en modern och ny bil och ett smidigt uthyrningssystem finns på plats, och mycket mer än så kan man inte begära.

Svar på vanligt ställda frågor om Lynk & Co

 • Vem äger Lynk & Co?

  Lynk & Co är ett fristående systerföretag till Volvo.

 • Hur långt får jag köra som månadsprenumerant?

  Du får köra 125 mil per månad, och om du vill köra längre än så tillkommer en extraavgift på 15 kronor per mil. Det är en häftig summa, och notera att Schysst bilabonnemang inte tar ut någon avgift för det. Hos dem är det alltid fria mil som gäller.

 • Måste jag lämna bilen på verkstaden för service?

  Du behöver inte lämna bilen på verkstaden när det är dags för Service. Lynk & Co hämtar din bil utan kostnad, och lämnar tillbaka den till dig så fort reparationen och/eller servicen är utförd. Serviceintervallet ligger på 3 år eller 3 000 mil, dvs. det som uppnås först.

 • Måste jag uppdatera bilen själv?

  Du behöver inte uppdatera bilen, då du alltid får ta del av de senaste programvaruuppdateringarna per automatik. Du kan själv välja när du vill installera uppdateringarna, och det smidigaste är om du uppdaterar bilen nattetid alternativt när bilen ska vara parkerad en längre stund.

 • Finns det internet i bilen?

  Det finns en Wifi-hotspot i alla Lynk & Co 01, som fungerar tack vare det inbyggda modemet. Det medför att både du och dina passagerare kan surfa på nätet. Notera att du aldrig ska surfa när du kör, får du kan du få böter, och utöver det utsätter du både dig själv och andra för fara.