Schysst

Schysst Bilabonnemang

Hitta all information om Schysst bilabonnemang, och få åsikter från ett opartiskt perspektiv.

Schysst hemsida

Så fungerar Schysst Bilabonnemang

Du kan prenumerera på filmer och tv-serier via HBO Nordic och Netflix, och du kan prenumerera på musik via Spotify. Men när det kommer till bilar, finns det några bra prenumerationsalternativ där?

Det finns det faktiskt i form av Schysst, och deras bilabonnemang som är riktigt prisvärda. Schysst Mobility AB, som företaget heter, har sitt säte i Stockholm och erbjuder sin prenumerationstjänst i såväl Stockholm som i Uppsala. De kommer förmodligen att finnas i fler städer framöver, om expansionsplanen går som den ska.

Vad är Schysst bilabonnemang?

Schysst bilabonnemang är en prenumerationstjänst för bilar där du får tillgång till en ny och modern bil, precis som om det vore din egen. Detta bilabonnemang är inte samma sak som en bilpool, där du måste boka bilen i förväg och lämna tillbaka bilen på något särskilt ställe.
Schysst är ett enkelt bilabonnemang, som är mer förmånligt än att köpa en bil.

Vad kostar en Schysst-bil?

En bil som du prenumererar på hos Schysst kostar från cirka 4 000 till 6 500 kronor per månad, och månadskostnaden är alltid densamma oavsett hur mycket eller hur lite du kör. Priset du betalar beror på vilken bil du väljer, då val av en mindre bil medför att du får en billigare månadskostnad.
Notera att du själv måste stå för bränsle, parkeringsavgifter (inkl. parkeringsböter) samt trängselskatt. Men utöver det inkluderas allt, vilket vi pratar mer om lite längre ner i artikeln.

3 bilar som du kan välja på hos Schysst

 1. Fiat 500, som kostar 3 990 kr/mån.
 2. Kia Picanto, som kostar 3 990 kr/mån
 3. Nissan Quashqai, som kostar 6 490 kr/mån

Schysst samarbetar med ett flertal bilfirmor, som bland annat inkluderar Hedin bil. Det medför att de får tillgång till moderna och populära bilmodeller, som inkluderar fler modeller än de som nämnts ovan. Notera att du oftast inte får tillgång till en fabriksny bil, då merparten av bilarna är begagnade.

Men det gör inte så mycket då den bil du prenumererar på i regel är som mest ett år gammal, så du får alltid en bra bil. Du behöver inte heller vara orolig över att du köper grisen i säcken då årsmodellen på bilen alltid framgår i prenumerationsavtalet.

Detta inkluderas som bil-prenumerant hos Schysst

Utöver bilen inkluderas i princip allt som du annars hade behövt betala om du köpt en ny bil, såsom däckbyte och underhåll samt service. Notera även att du inte behöver betala för värdeminskningen. Bara den ligger på cirka 1 400 kronor per månad under de tre första åren för en fabriksny sedan som har ett nypris på cirka 300 000 kronor.
Värdeminskningen är ännu högre för större familjebilar, vilket medför att du sparar pengar på att prenumerera på en bil från Schysst.

Detta inkluderas i alla Schysst-bilabonnemang

Förmånerna är generösa

Att få fria mil är unikt, då konkurrenterna i regel tillämpar ett maxtak på 50 mil per månad. Det är även fördelaktigt att kunna pausa bil-abonnemanget när du vill, om du exempelvis blir tillfälligt arbetslös eller reser bort någon månad. Allt som allt är de förmåner som inkluderas mycket generösa, i synnerhet då det pris du betalar är lågt.

Schysst bil-abonnemang kontra att köpa en bil

Det kostar marginellt mer att prenumerera på en bil hos schysst, jämfört med att köpa en bil hos en bilhandlare eller på Blocket.se/bil. Men den lilla extra slant du lägger månatligen är så pass liten att fördelarna överväger nackdelarna. Med ett bil-abonnemang från Schysst slipper du bland annat oroa dig för oförutsedda kostnader, och du slipper även sälja bilen när du inte längre behöver den.

Närmare bestämt får du ett riskfritt, bekvämt och säkert bilägande mot en låg månadskostnad. Bättre än så här kan det inte bli.

8 steg för att teckna ett abonnemang hos Schysst

 1. Besök Schysst.se 
 2. Klicka på ”Hitta din nästa bil”
 3. Skriv in ditt postnummer. Om Schysst inte erbjuder bilabonnemang där du bor får du ett tydligt meddelande om det.
 4. Välj en passande bil, till exempel Nissan Quashqai.
 5. Välj vilken färg du vill ha. 
 6. Klicka på ”Beställ”
 7. Godkänn din beställning med hjälp av Bank-ID. En kreditupplysning kommer att tas på dig vid denna fas.
 8. Nu har du beställt din prenumerationsbil hos Schysst.

5 fördelar med Schysst

2 nackdelar med Schysst

Svar på vanliga frågor om Schysst

 • Måste jag hämta bilen hos Schysst?

  Du kan, men måste inte hämta din prenumerationsbil hos Schysst. När du prenumererar på bilen kan du parkera den var du vill, till exempel på din parkeringsplats eller din garageuppfart. Notera att Schysst även kan köra hem bilen till dig mot en avgift.

 • Hur ofta kan jag byta bil med Schysst bilabonnemang?

  Du kan byta bil när du vill, eftersom Schysst har fattat att deras kunder har olika behov beroende på årstid. En barnfamilj som gillar att åka på sommarsemestrar med sin bil, och samtidigt klarar sig med med en mindre bil på vintern kan med fördel byta bil när de vill.

  Som vi nämnt i artikeln så inkluderas även ett kostnadsfritt bilbyte på 10 dagar/år, vilket räcker gott och väl för en bilsemester eller en flytt.

 • Hur fungerar försäkringen för bil-prenumeranter?

  Den försäkring som du får ta del av är kostnadsfri, och du betalar bara för självrisken på 4 000 kr per tillfälle om du bär ansvaret för olyckan. Om det är motpartens fel att olyckan inträffade behöver du inte betala någonting.

 • Hur ofta kommer det nya Schysst-bilar?

  Schysst har tecknat avtal med flera ledande bilfirmor, så bilarna byts ut kontinuerligt. För att få den senaste informationen gällande vilka bilar som är på ingång är det bäst att du kontaktar Schysst på hej@schysst.se.